det sensor

Discussion in 'Technical' started by beaver, Jun 1, 2017.

  1. beaver

    beaver southern zeds

    Messages:
    5,783
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Location:
    yarra valley
    I'm getting a code 34 when ever I plug the det sensor harness connector into the the ecu side connector, in other words a normal connection is made. I've checked the sensor side with a multi meter and its fine, and I've also checked the ecu side and its showing no resistance (when it should be around500m) earth side is good. Funny thing is when I do the resister trick, I get a 55 all clear. I would have thought if the wiring on the ecu side was faulty the resistor trick wouldn't work.. is that right?
     
  2. Hellsheep

    Hellsheep Administrator Staff Member

    Messages:
    244
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    28
    Faulty DET sensor most likely, even if it seems to be testing okay.

    If the resistor trick works, it's definitely not the ECU side.
     
  3. beaver

    beaver southern zeds

    Messages:
    5,783
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Location:
    yarra valley
    The sensor

    was replaced when the engine was rebuilt, Imbessi ? insisted on it. And right after the engine was started for the first time, it had c34.. so the sensor must have been bad right from the start.
     
  4. J3bba

    J3bba He Who Struggles

    Messages:
    171
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Is the sensor OEM? If it's not then it could be giving a different resistance/voltage to what the ECU is expecting. That'd throw up a code.
     
  5. beaver

    beaver southern zeds

    Messages:
    5,783
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Location:
    yarra valley
    I think

    It was an generic ebay sensor ..could be the problem right there.
     
  6. QLDZDR

    QLDZDR ID=David

    Messages:
    1,978
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Is "resisistor trick" same as bypass plug that so msny of us bought and left in the diag tool kit?
     
  7. harty

    harty Member

    Messages:
    169
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    1 meg ohm resistor in circuit to ground point, same as bypass plug, although if the issue is the wiring from ecu up to the point then the plug wont work so have to splice the resistor closer to ecu
     

Share This Page